• Deň Zeme

          • Čoraz častejšie vidíme ako naša Zem vzdychá, plače, prosí o pomoc. Rozumieme jej reči? Rozumieme varovným signálom, ktoré nám vysiela? Chceme im vôbec rozumieť? Alebo nechceme vyjsť zo svojej komfortnej zóny, nechceme nič ubrať zo svojho pohodlia, nechceme nič zmeniť na svojom správaní voči prírode?

            Naša Zem je našou liečiteľkou, naším domovom, oázou pokoja, splneným snom...

            My si to s plnou vážnosťou uvedomujeme. Aj preto sme si tohto roku pripomenuli Deň Zeme, 22. apríl, formou projektového vyučovania.

            Žiaci našej školy nešetrili pestrosťou nápadov s možnosťou využitia ich projektov v bežnom živote.

            Človek je súčasťou prírody.

            Príroda je najväčšou galériou v najširšom slova zmysle.

            Pestrosť, krása, nápaditosť...

            Žiaci našej školy pripravili pestré projekty zamerané na ochranu životného prostredia. skúmali ľudové piesne a zistili, že sú späté s prírodou. Zistili, že naši predkovia si prírodu vážili, bola súčasťou ich života, vedeli využiť jej plody pre blaho všetkých aj spracovať všetko, čo im príroda ponúkala.

            Vysvetlili, aké dôležité je triediť odpad a čo všetko netriedený odpad môže spôsobiť.

            Upozornili nás, aké dôležité je šetrenie vodou a pripomenuli nám, že jej zdroje nie sú nevyčerpateľné. Dali nám návod ako máme správne umývať riad. Súčasťou živej prírody sú vtáky, preto žiaci pripravili veľmi pekné búdky, aby vtáky mali kde hniezdiť.

            Projekt uzavretého ekosystému nám ukázal životaschopnosť prírody, ak jej v tom človek nebráni necitlivými zásahmi a zlými rozhodnutiami.

             

            Až keď sa vyrúbe posledný strom, otrávi posledná rieka, uloví posledná ryba,

            až vtedy pochopíme, že peniaze sa nedajú jesť.

          • Vydávanie Ag testov - 3. kolo

          • Vážení rodičia, žiaci

            škola prevzala  ďalšiu dávku AG testov (3.kolo) v počte 5 kusov na žiaka. Prosíme rodičov, ktorí prejavili záujem o testy, aby si ich prišli prevziať.

            Preberanie Ag testov: 5.4..2022 (v utorok) od 7:30 hod do 16:00 hod pred hlavným vchodom

            Testy smie prevziať výlučne zákonný zástupca žiaka. Pri preberaní testov mimo stanoveného času je potrebné kontaktovať triedneho učiteľa.

            Zároveň žiadame rodičov, aby pravidelne hlásili testovanie cez EDUPAGE - VYHLÁSENIA prostredníctvom svojho rodičovského konta.  Testovanie je potrebné vykonávať dvakrát do týždňa - vždy v nedeľu a v stredu večer pred nástupom do školy.

            Ďakujeme