• Vianočné posedenie pri stromčeku - 16.12.2022

          • Tento deň naša škola dýchala vianočnou atmosférou. Vestibul, spoločné priestory, ale aj všetky učebne boli vyzdobené vianočnými motívmi. V dolnej časti chodby farebne svetielkovali jedličky a zneli vianočné melódie.

            Tradičný vianočný program našich žiakov nás rozcítil, prinútil nás zastaviť sa aspoň na chvíľu. Tanečné čísla skupín i jednotlivcov, nádherné vianočné koledy, básne a piesne naladili struny tak, že sa rozozvučali tóny zjemňujúce naše vzťahy.

            Nechýbala ani vianočná burza, ktorej cieľom bolo priblížiť čarovný odkaz vianočných sviatkov. Žiaci spolu so svojimi učiteľmi pripravili rôzne predmety, ktoré si mohli ostatní kúpiť. Predávali sa vlastnoručne vyrábané dielka - medovníky, obrázky či ozdoby na stromček. Burza mala veľký úspech, urobila radosť žiakom, pedagógom, no hlavne rodičom. Do výroby vianočných ozdôb vložili svoju šikovnosť a kreativitu.

            Pre labužníkov a hladošov sa podávala výborná kapustnica, zemiakové placky a orechové a makové záviny, na príprave ktorých sa podieľali naše kuchárky, učitelia i žiaci. 

            Veríme, že sa tu každý cítil skvele a odniesol si domov veľa krásnych kultúrnych zážitkov.

             

          • Vyplácanie cestovného

          • Vážení rodičia,

            ZŠ Holčíkovce bude dňa 21.12.2022 (streda) vyplácať cestovné žiakom v čase od 9:00 hod. do 17:00 hod. Zákonný zástupca  žiaka donesie so sebou  občiansky preukaz. U žiakov  1. a 5. ročníka je potrebný aj rodný list dieťaťa.

            Mgr. Milan Dydňanský - riaditeľ školy

          • Prerušenie vyučovania - chrípkové ochorenia

          • Riaditeľstvo ZŠ Holčíkovce 44 z dôvodu pretrvávajúcej vysokej chorobnosti žiakov na chrípku a ochorenia dýchacích ciest  po konzultácií s RÚVZ Vranov nad Topľou a so súhlasom zriaďovateľa s účinnosťou od 20.12. 2022 do 22.12. 2022  mimoriadne prerušuje školské vyučovanie. Mimoriadne prerušenie sa týka aj školského klubu detí. Nástup žiakov do školy bude  09.01.2023  v pondelok.

            Mgr. Milan Dydňanský

            riaditeľ školy

          • Pytagoriáda - školské kolo

          • V dňoch  7- 8. 12.2022 sa uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže  - pytagoriáda. Úspešní riešitelia za jednotlivé ročníky:

            Jozef Dydňanský - 18 bodov  - 3. ročník,

            Lukaš Zeleňák -  16 bodov - 5. ročník,

            Erik Babinský -  20 bodov - 8. ročník.

            Blahoželáme šikovným matematikom a zároveň veríme, že nás títo žiaci budú úspešne reprezentovať na okresnom kole vo Vranove nad Topľou.

            Mgr.Milan Dydňanský

            riaditeľ školy

          • Súťaž Všetkovedko a Expert

          • Dňa 30.11.2022 sa naša škola zapojila do vedomostnej súťaže „VŠETKOVEDKO“ a "EXPERT ".

            Vedomostná súťaž „VŠETKOVEDKO“ je určená pre druhákov, tretiakov a štvrtákov. Otázky sú zo všetkých oblastí, s ktorými sa doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova a dopravná výchova.

            Vedomostná súťaž „EXPERT“ je určená žiakom 5. - 9.ročníka a cieľom je overiť si vedomosti, ktoré žiaci nadobúdajú počas štúdia v základnej škole.

            Súťaž pozostáva z týchto kategórií:

            ·         Od Dunaja k Tatrám

            ·         Tajomstvá prírody

            ·         Svetobežník

            ·         Mozgolamy

            ·         Do you speak English?

            ·         Góly, body, sekundy

            ·         Ako funguje svet

            ·         Päť jazykov kultúry

            Našim súťažiacim držíme palce a veríme, že dosiahnu vynikajúce výsledky.