• Jeseň života, plody jesene a nádej mladosti

          • Deň pred jesenným prázdninami sa priestory našej školy pomaly zapĺňali seniormi. Toto dopoludnie sme si spestrili peknou akciou pod názvom "Jeseň života, plody jesene a nádej mladosti", aby sme ukázali, že sme na nich nezabudli a dali im najavo svoju náklonnosť, lásku a úctu. Prítomných privítala a celou akciou sprevádzala pani učiteľka Dydňanská. Program obohatili svojim vystúpením žiaci piateho ročníka peknými pesničkami a deviataci recitačným pásmom pod názvom "Veľkodušný strom", v ktorom sa ukrývala myšlienka, že všetko na svete môže človek zastaviť- každý pohyb, každý nepokoj… čo však nezastaví, nespomalí je čas. Starnutie prichádza pomaly, nenápadne. Nedá sa tomu vyhnúť.

            Do programu sa zapájali aj deti z materskej školy. Možnosti ukázať svoje schopnosti, skúsenosti a odovzdávať ich mladým mali aj starí rodičia. Pán Žgrada mal prednášku o včelách a mede. Pani Jenčová nás zaviedla do tajov ručných prác, najmä vyšívania. Súčasťou programu bola aj ochutnávka medu, koláčov, 

            o ktorú sa postarali naši starí rodičia. Deň sme ukončili tvorivými činnosťami pri zhotovovaní výrobkov z darov jesennej prírody a dreva. Neváhajte nahliadnuť do fotoalbumu.

          • Riaditeľské voľno - 18.11.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            ZŠ Holčíkovce  Vám oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 školského zákona riaditeľ školy udeľuje v termíne 18. 11. 2022 voľno  pre žiakov 1. až 9. ročníka. Voľno sa nevzťahuje na zamestnancov školy.

            Odôvodnenie -  voľno je udelené v dôsledku opatrenia na zabezpečenie zníženia nákladov na vykurovanie.

            S pozdravom

            Mgr. Milan Dydňanský - riaditeľ školy