• Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 15. marca 2022 sa na našej škole uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Tejto súťaže sa zúčastnili žiaci vo všetkých troch kategóriách. Recitátorky a recitátor sa snažili o ten najlepší prednes a pre porotu bolo veľmi ťažké vybrať tých najlepších. Najmä v III. kategórii, do ktorej patrili žiaci 7. - 9. ročníka, podali  v prednese prózy naozaj pozoruhodné výkony.

            Porota sa po náročnom výbere zhodla na postupujúcich do okresného kola v II. kategórii - próza - Tatiana Jenčová (6. ročník) a v III. kategórii - próza - Alexandra Petráková (7. ročník).                                              Prajeme im veľa úspechov pri reprezentovaní školy.

            Žiaci, ktorí sa zúčastnili školského kola, budú odmenení diplomom a knihou.

            Všetkým účinkujúcim ďakujeme za krásny umelecký zážitok.

          • Vydávanie Ag testov - 2. kolo

          • Vážení rodičia, žiaci

            škola prevzala 17.02.2022 dávku AG testov (2.kolo) v počte 5 kusov na žiaka. Prosíme rodičov, ktorí prejavili záujem o testy, aby si ich prišli prevziať.

            Preberanie Ag testov:18.2.2022 (piatok) od 7:30 hod do 16:00 hod pred hlavným vchodom

            Testy smie prevziať výlučne zákonný zástupca žiaka. Pri preberaní testov mimo stanoveného času je potrebné kontaktovať triedneho učiteľa.

            Zároveň žiadame rodičov, aby pravidelne hlásili testovanie cez EDUPAGE - VYHLÁSENIA prostredníctvom svojho rodičovského konta. Škola vykazuje nahlásené testovania ministerstvu a počty sa porovnávajú s odovzdanými testami. Testovanie je potrebné vykonávať dvakrát do týždňa - vždy v nedeľu a v stredu večer pred nástupom do školy.

            Ďakujeme

             

          • Valentín na našej škole

          • Deň svätého Valentína je dňom zaľúbených. Vtedy si rôznymi darčekmi, pozdravmi a maličkosťami dávame najavo, ako máme jeden druhého radi.  Aj žiakom našej školy bolo už ráno jasné, že tento deň bude výnimočný. Pásik na ruke posiaty srdiečkami im hneď ráno pripomenul, že máme byť k sebe milší, láskavejší. Žiaci vyrobili Valentínky, ktoré putovali k svojim vyvoleným majiteľom. 

            Takto príjemne sme strávili dnešný sviatok.

             

             

             

          • Karanténa v 9.ročníku

          • Vážení rodičia, žiaci!

            Na základe pozitívneho výsledku domáceho Ag testu žiaka 9. ročníka z dňa 09.02.2022 a po nariadení RUVZ so sídlom vo Vranove nad Topľou v súlade so zákonom č. 355/2007 Z. z. riaditeľ školy nariaďuje prechod na dištančné vyučovanie  a karanténu v 9. ročníku v termíne od 09.02.2022 do 13.02.2022. Karanténa sa nevzťahuje na žiakov, ktorí ochorenie prekonali alebo sú plne zaočkovaní.  Výnimku z karantény je potrebné si uplatniť prostredníctvom edupage, v časti žiadosti/vyhlásenia. Títo žiaci sa budú vzdelávať prezenčne v škole.

            Žiaci sa do triedy vrátia 14.02.2022 (v pondelok). Je potrebné sledovať zdravotný stav Vášho dieťaťa. V prípade výskytu príznakov na COVID-19:

            1) je potrebné kontaktovať detského lekára,

            2) alebo prihlásiť sa na PCR testovanie na stránku www.korona.gov.sk

            Žiakom 9. ročníka bude zabezpečené vzdelávanie dištančnou formou cez EduPage a ZOOM vo všetkých predmetoch okrem výchov podľa prezenčného rozvrhu.

            Ďakujeme za porozumenie.

            S pozdravom

            Riaditeľ ZŠ

          • Karanténa v 6., 7., a 8. ročníku

          • na základe pozitívneho výsledku Ag testu pedagogického zamestnanca  a v zmysle vyhlášky UVZ č. 7/2022 riaditeľ školy nariaďuje karanténu v triedach 6.A, 7.A, 8.A v termíne od 27.01.2022 (štvrtok) do 31.01.2022 (pondelok).  Žiaci sa budú vzdelávať dištančne podľa prezenčného rozvrhu okrem výchov. Nastup do školy  01.02.2022 (utorok), ak sa u žiakov nevyskytnú klinické príznaky:  zvýšená teplota, kašeľ, nočné potenie, únava. bolesť hlavy a hrdla, dýchavičnosť, strata chuti alebo čuchu, črevné a zažívacie problémy, pocit upchatého nosa.

            Mgr. Milan Dydňanský 
            riaditeľ školy

          • Ag testy

          • Vážení rodičia, žiaci

            škola prevzala dávku AG testov v počte 5 kusov na žiaka. Prosíme rodičov, ktorí prejavili záujem o testy, aby si ich prišli prevziať.

            Preberanie Ag testov:

            19.1.2022 (streda) od 7:15 do 8:00 hod a od 13:00 do 15.30 hod. pred hlavným vchodom

            20.1.2022 (štvrtok) od 7:15 do 8:00 hod a od 13:00 do 15:30 hod. pred hlavným vchodom

            Testy smie prevziať výlučne zákonný zástupca žiaka. Pri preberaní testov mimo stanoveného času je potrebné kontaktovať triedneho učiteľa.

            Zároveň žiadame rodičov, aby pravidelne hlásili testovanie cez EDUPAGE - VYHLÁSENIA prostredníctvom svojho rodičovského konta. Škola vykazuje nahlásené testovania ministerstvu a počty sa porovnávajú s odovzdanými testami. Testovanie je potrebné vykonávať dvakrát do týždňa - vždy v pondelok a vo štvrtok ráno.

            Ďakujeme

          • Prezenčné vzdelávanie od 10.01.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

                 po skončení prázdnin nastupujú  žiaci  na prezenčné  vzdelávanie v termíne od 10.01.2021 vo všetkých ročníkoch. Pred nástupom do školy je potrebné doručiť vyhlásenie o bezpríznakovosti. Škola bude postupovať podľa Školského semaforu. Žiaci sú povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom.

            Odporúčame deti pred vstupom do školy pretestovať antigénovým testom.

            Tešíme sa na vás!

          • Zisťovanie záujmu o samotesty v roku 2022

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti s distribúciou antigénových samotestov v novom kalendárnom roku 2022 Vás žiadame o vyjadrenie záujmu.  Prostredníctvom rodičovského konta edupage vám bol zaslaný dotazník.

            V prípade, že nemáte možnosť dotazník vyplniť elektronicky, je nutné Váš záujem nahlásiť a písomne potvrdiť  osobne v ZŠ Holčíkovce u triedneho učiteľa.

            Antigénové samotesty sa budú vydávať v počte 5 ks pre jedného žiaka na dva týždne. Vykonanie testov je potrebné hlásiť prostredníctvom rodičovského konta edupage.  Distribúcia ďalších testov bude závisieť od počtu nahlásených vykonaných testov. Testovanie bude prebiehať každý pondelok a štvrtok. 

            Váš záujem vyjadrite prostredníctvom uvedených možností  v termíne do 11.01.2022. Dňa 12.01.2022 budú objednané samotesty na Regionálnom úrade školskej správy Prešov.

            07. 01.2022

            Mgr. Milan Dydňanský – riaditeľ školy

          • Obnovenie prezenčného vzdelávania na 1. stupni ZŠ

          • Na základe rozhodnutie RUVZ vo Vranove nad Topľou sa v termíne od 07.12. 2021 obnovuje prezenčné vzdelávanie žiakov na 1. stupni. 

            V súvislosti s obnovením prezenčného vzdelávania na 1. stupni sa taktiež spúšťa:

            prevádzka školského klubu detí a prevádzka školskej jedálne.

            Pred nástupom žiakov nezabudnúť doručiť  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - žiak - prostredníctvom edupage konta rodiča alebo v tlačenej podobe.

            Taktiež poprosíme rodičov, aby pri vyzdvihovaní žiakov z ŠKD nevstupovali do priestorov školy.  Je potrebné kontaktovať pani  vychovávateľku. Telefónne čísla budú zverejnené na vstupných dverách.

            Ďakujeme za porozumenie

            Mgr. Milan Dydňanský - riaditeľ školy

          • Pozor zmena - žiaci 1.stupňa prechod na dištančné vzdelávanie

          • RÚVZ so sídlom vo Vranove nad Topľou zakazuje prevádzku zariadenia pre detí a mládež (I. stupeň - prezenčné vzdelávanie) pre ZŠ Holčíkovce 44 podľa § 12 ods. 2 písm. n) zák. č. 355/2007 Z. z.

            Individuálnym posúdením a odsledovaním školského zariadenia bolo zistené, že percento chýbajúcich detí v zariadení je vyššie ako 25 %. Prevádzka školy je zatvorená až do odvolania RÚVZ vo Vranove nad Topľou.

            Žiaci 1.stupňa sa od pondelka budú vzdelávať dištančne podľa rozvrhu pre dištančné vzdelávanie. 

            Pondelok 29.11.2021 - offline - pokyny a zadania prostredníctvom konta  edupage.

            Utorok 30.11.2021 - online - komunikačná platforma   ZOOM, prihlasovacie údaje do online učební sú zverejnené na stránke školy v časti dištančné vzdelávanie.

             

            V  Holčíkovciach  28.11.2021

            Riaditeľ školy

          • Prechod na dištančné vzdelávanie žiakov  2. stupňa od 29.11.2021

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            Od  29.11.2021  žiaci 2. stupňa  prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Zákaz prezenčného vzdelávania  nariadil RÚVZ vo Vranove nad Topľou vyhláškou č.266 -  opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre obmedzenia prezenčnej výučby zariadení pre deti a mládež v územnom obvode okresu Vranov nad Topľou s účinnosťou od 29.11.2021. Žiaci budú postupovať podľa dištančného rozvrhu prostredníctvom komunikačnej platformy ZOOM.

            Žiaci 1. stupňa pokračujú v prezenčnej forme vzdelávania.  Jednotlivé triedy sa budú  posudzovať individuálne podľa výskytu ochorenia COVID-19.

            Prevádzka školskej jedálne  je prerušená z dôvodu pozitívneho testu zamestnanca ŠJ.  Z tohto dôvodu bude prezenčné vzdelávanie na 1. stupni prebiehať v skrátenom režime po piatu vyučovaciu hodinu.

            Prevádzka školského klubu detí je prerušená do času spustenia prevádzky školskej jedálne – vyvrátenia podozrenia na ochorenie COVID-19 druhého zamestnanca školskej jedálne.

            Vyhláška č.266 RÚVZ Vranov nad Topľou

            Rozvrh hodín platný pre dištančné vzdelávanie (verzia 2)

            Za porozumenie ďakujem

            Mgr. Milan Dydňanský – riaditeľ školy

             

          • Prerušenie prevádzky školskej jedálne a školského klubu detí.

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dňa 26.11.2021 bol domácim Ag testom pozitívne testovaný zamestnanec školskej jedálne. 
            Z tohto dôvodu bude prevádzka školskej jedálne a školského klubu detí prerušená až do vylúčenia podozrenia z pozitivity ostatných zamestnancov.  Vyučovanie  od  pondelka 29.11.2021 bude prebiehať prezenčne (v škole) v skrátenom režime po piatu vyučovaciu hodinu. Z toho dôvodu Vás žiadame, aby si žiaci priniesli so sebou viac jedla.  O ďalších krokoch Vás budeme priebežne informovať. 

            Ďakujeme za porozumenie

            Riaditeľ školy

          • Prerušenie prezenčného vyučovania v 6. ročníku od 15.11.2021 do 24.11.2021

          • Vážení rodičia, žiaci!

            Na základe pozitívneho výsledku domáceho Ag testu žiačky 6. ročníka z dňa 15.11.2021,pozitívneho Ag testu realizovaného v rámci MOM zo dňa 16.11.2021 a po nariadení RUVZ so sídlom vo Vranove nad Topľou v súlade so zákonom č. 355/2007 Z. z. riaditeľ školy nariaďuje prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v 6. ročníku v termíne od 15.11.2021 do 24.11.2021 alebo do vylúčenia podozrenia z ochorenia.

            Žiaci sa do triedy vrátia 25.11.2021 (štvrtok). Je potrebné sledovať zdravotný stav Vášho dieťaťa. V prípade výskytu príznakov na COVID-19:

            1) je potrebné kontaktovať detského lekára,

            2) alebo prihlásiť sa na PCR testovanie na stránku www.korona.gov.sk

            3) v prípade nedostupnosti stránky objednať sa na testovanie na tel. číslach RUVZ Vranov nad Topľou:

                            0915 783 454   alebo  057/446461

            Žiakom 6. ročníka bude zabezpečené vzdelávanie dištančnou formou prostredníctvom komunikačnej platformy ZOOM alebo edupage podľa rozvrhu pre dištančné vzdelávanie. Všetky informácie budú zasielané prostredníctvom edupage.

            Ďakujeme za porozumenie.

            S pozdravom

            Riaditeľ ZŠ